Ondernemerschap

  • Share

Ondernemers maken een verschil. Zij hebben niet alleen goede ideeën maar ook de wil om ze te verwezenlijken. Met hun frisse kijk en harde werk zorgen zij voor positieve sociale verandering – door nieuwe concepten en producten op de markt te brengen en banen en welvaart te scheppen.

We zijn ons al vele jaren bewust van het potentieel van ondernemers. In de laatste drie decennia hebben we met hen samengewerkt en onze ervaring, specifieke capaciteit en middelen aangepast om ons te richten op ondernemende, snelgroeiende bedrijven. We werken met allerlei organisaties, van bedrijven die hun eerste risicokapitaal ontvangen tot grote mid-cap ondernemingen die een waarde van miljarden dollars vertegenwoordigen.

Dankzij onze betrokkenheid bij ondernemende bedrijven, zowel in opkomende als in ontwikkelde economieën wereldwijd, werken we vandaag met meer van de wereldleiders van morgen.


EY Entrepreneur Of The Year® – erkenning van ondernemerschap

We hebben het Entrepreneur Of The Year Awards-programma geïnitieerd om succesvolle ondernemers in de schijnwerpers te zetten, zodat zij hun verhaal kunnen vertellen, anderen kunnen inspireren en de erkenning krijgen die hun toekomt. Dit programma vond voor het eerst plaats in 1986 in Milwaukee, Wisconsin, in de Verenigde Staten en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal programma, in 140 steden en 50 landen.

In de afgelopen vijf jaar zijn ruim 6.500 ondernemers erkend als Entrepreneur Of The Year. Samen vormen zij een indrukwekkende lijst van bedrijven uit ontwikkelde en opkomende landen, met een groot aantal bekende namen.

Meer dan de helft van de bedrijven in de huidige Nasdaq 100-index heeft de Entrepreneur Of The Year-prijs gewonnen, in de meeste gevallen voordat zij in de top 100 stonden. Bekende namen van de World Entrepreneur of the Year zijn bijvoorbeeld Michael Spencer van ICAP plc, Guy Laliberté van Cirque du Soleil en Narayana Murthy van Infosys Technologies.