Nieuws- en persberichten

 • Share

 

November


 • EY komt met ‘online CFO’ voor startups
  16 november 2017 – Tijdens een evenement van startup-platform Get In The Ring lanceren drie medewerkers van accountants- en adviesorganisatie EY vanmiddag de Finance Navigator, een ‘online CFO’ voor startups en scaleups.

Oktober


 • Private equity steeds grotere concurrent bij overnames
  31 oktober 2017 – Door de aanhoudende economische groei blijft de wereldwijde fusie- en overnamemarkt op hoog niveau. Private-equity is daarbij een steeds grotere concurrent voor strategische kopers. Dat blijkt uit onze 17e Global Capital Confidence Barometer (CCB).

 • De vierde industriële revolutie in de Rotterdamse haven
  26 oktober 2017 – De mogelijkheden en bedreigingen voor de Rotterdamse Haven die zich met de vierde industriële revolutie aandienen zijn legio. Leo Brand, CIO van VOPAK, en René de Vries, Havenmeester en Port Resilience Officer gaven hun contrasterende en aanvullende visies tijdens de 16e EY Havenavond.

 • Winnaars EY Entrepreneur Of The Year 2017 zijn bekend!  
  3 oktober 2017 – Tijn van Elderen (Brabantia) en Michiel Muller (Picnic) zijn verkozen tot ondernemers van het jaar 2017. De winnaars hebben met hun passie en leiderschap bewezen dat ze impact maken op hun branche, de maatschappij en op de mensen om hen heen. De familie Wintermans van Agio heeft EY’s oeuvreprijs voor familiebedrijven gewonnen.
   

September


 • Omzet en winst EY Nederland stijgen
  28 september 2017 – EY Nederland presenteert haar financiële resultaten over het boekjaar 2016 / 2017 dat op 30 juni sloot. De omzet en winst stegen met 9 procent, van €727 miljoen naar €796 miljoen terwijl de winst met 9 procent groeide van €135 miljoen naar €148 miljoen.

 • Nederlandse ondernemer ziet technologie als groeikans
  25 september 2017 – Nederlandse ondernemers zijn positief gestemd in hun groeiverwachtingen. Ondanks geopolitieke onzekerheid, demografische wijzigingen en snel veranderende technologie verwacht bijna één op de vijf (19%) Nederlandse ondernemers een omzetgroei van tussen de 11 en 15%. Deze bevindingen zijn afkomstig van de EY Growth Barometer.

 • Finalisten EY Entrepreneur Of The Year 2017 zijn bekend
  6 september 2017 – De finalisten voor de EY Entrepreneur Of The Year 2017 zijn bekend. Lees hier wie kans maken op deze prestigieuze titel.

 • Forse winstdalingen en verliezen bij zorg­aanbieders
  5 september 2017 – In vier jaar tijd is de winst van zorg­aanbieders meer dan gehalveerd. Verpleeg­huizen, thuiszorg­organisaties en private zorg­aanbieders draaien zelfs met verlies.
   

Juni


Mei


 • Wie wordt dit jaar de beste ondernemer van Nederland?
  29 mei 2017
   – Wie volgen dit jaar Pieter Zwart (Coolblue) en Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager) op als de Nederlandse EY Entrepreneur Of The Year? Lees hier wie de genomineerden zijn voor EY Entrepreneur Of The Year 2017.

 • EY populaire werkgever volgens studenten
  29 mei 2017
   – Volgens business studenten is EY de meest aantrekkelijke werkgever van de Big4 in Nederland. Dat blijkt uit een ranglijst die onderzoeksbureau Universum vandaag bekend maakt.

 • Het vertrouwen in Nederland is terug, investeringen blijven achter
  23 mei 2017 – Na een recordaantal projecten in 2015, vertoonde het aantal investeringsprojecten in ons land in 2016 een lichte daling. Tegelijkertijd stijgt het vertrouwen van buitenlandse investeerders in het Nederlandse vestigingsklimaat.
   

April


 • Sterk momentum op de wereldwijde fusie- en overnamemarkt
  28 april 2017 – Na een sterk eerste kwartaal blijft de wereldwijde fusie- en overnamemarkt ook de komende maanden groeien. Dat blijkt uit de 16e editie van de Global Capital Confidence Barometer van EY, een enquête onder meer dan 2.300 topbestuurders in 43 landen.

 • EY versterkt Nederlandse organisatie
  24 april 2017 – Vandaag maakt de Raad van Bestuur (RvB) van accountants- en adviesorganisatie EY Nederland bekend dat het een aantal veranderingen doorvoert in de aansturing en structuur van de Nederlandse organisatie en de uitvoering van haar interne kwaliteitsagenda gaat versnellen.

 • Jongere generatie minder kritisch tegenover onethisch gedrag
  13 april 2017 – Onethisch gedrag en een hoge mate van wantrouwen ten opzichte van collega’s zijn aan de orde van de dag bij bedrijven. Dit blijkt uit de EY EMEIA Fraud Survey.
   

Maart


Februari


Januari


 • Europa blijft aantrekkelijk om in te investeren ondanks geopolitieke instabiliteit 
  31 januari 2017 – Ondanks de huidige geopolitieke en economische risico’s hebben bedrijven ambitieuze investeringsplannen voor Europa: 56% van de internationale investeerders is van plan om de komende drie jaar in Europa te investeren. Dit blijkt uit EY’s 2017 European attractiveness survey – Plan B for Brexit, een onderzoek onder 254 internationale investeerders.

 • EY neemt innovatieplatform Cognistreamer over
  19 januari 2017 – EY neemt Cognistreamer over, een bedrijf van Belgische bodem dat gespecialiseerd is in het begeleiden van innovatietrajecten. Met deze acquisitie wordt er een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van het aanbod van gespecialiseerde consultancydiensten van EY en versterkt het de expertise met betrekking tot disruptie en innovatie.