Antoinette van Beest-de Mul

Director / Advocaat

Praktijkgebied

Antoinette van Beest-de Mul is werkzaam in de ondernemingsrechtelijke praktijk en heeft zich gespecialiseerd in fusies en overnames, joint ventures en private equity gerelateerde transacties.

Expertisegebieden

Antoinette adviseert middelgrote en grote (beursgenoteerde) nationale en multinationale ondernemingen op het gebied van vennootschapsrecht. Zij heeft ruime ervaring met het begeleiden van overnames en due diligence projecten voor zowel kopers als verkopers en is betrokken geweest bij een groot aantal aandelen- en activa transacties in diverse bedrijfstakken. Haar expertise bestaat onder meer uit advisering omtrent vennootschapsrechtelijke aspecten, opstellen van contracten en onderhandelen van juridische voorwaarden en bepalingen in diverse transacties.

Antoinette is onder meer betrokken geweest bij de volgende transactie:

 • HVG Law adviseerde Marico, actief in de logistieke en scheepvaart industrie, bij de verkoop van haar aandelen in het kapitaal van Scheepvaart- en Handelmaatschappij "Marico" en Uniteam Projects aan Broekman Logistics, een grote logistieke dienstverlener.
 • Het adviseren van Amphitec, producent van vacuüm installaties, bij de verkoop van een meerderheidsbelang aan participatiemaatschappij Active Capital.
 • Het adviseren van ADB Cool Services bij de verkoop van ADB Cool Company (ADB) aan de AGRO Merchants Group. ADB is gespecialiseerd in complete logistieke oplossingen in de fruitsector.
 • Advisering van Partspoint (moederbedrijf Brezan) bij de acquisitie van de grossiers in automaterialen Staadegaard Automotive en Technische Centrale.
 • Advisering van Partspoint bij de verwerving van de meerderheid in automaterialen distributeur AD Benelux.
 • Advisering van Hoyer in meerdere jurisdicties van de verkoop van De Rijke Liquid Bulk divisie en de daaropvolgende verkoop van de retail divisie van Schenk.
 • Advisering van Nederlandse Particuliere Rijnvaart-Centrale Coöperatie U.A. bij de overname van Overmeer Transport Groep.
 • Advisering van de aandeelhouders van Catena bij de verkoop aan NXP Semiconductors BV in hoog technologische transactie.
 • Acquisitie door Bruynzeel Keukens van Keller Keukens.
 • Acquisitie door de Engelse beursgenoteerde vennootschap Bunzl Plc. van Majestic in 4 landen.
 • Assistentie aan diverse aandeelhouders en managementteam van post verspreidingsorganisatie Alfa Groep bij de gelijktijdige acquisitie van 4 distributeurs en de MBO met H2 Equity Partners.

Aanvullende informatie

Antoinette is afgestudeerd aan de Universiteit Leiden in de richtingen bedrijfsrecht en civielrecht en Université de Bourgogne in Dijon, Frankrijk. In 2005 heeft Antoinette de post-doctorale opleiding Corporate Structures van de Grotius Academie succesvol afgerond.

Antoinette is co-auteur van de schriftelijke leergang Fusies, Overnames en Management Buy Outs van Euroforum.

Antoinette werkt sinds 1 december 2009 bij HVG Law. Daarvoor was zij 9,5 jaar werkzaam bij Simmons & Simmons.