Michiel van Eersel

Advocaat

Praktijkgebied

Michiel van Eersel is werkzaam binnen de praktijkgroep Pensioenrecht en financieel recht. Michiel houdt zich onder meer bezig met advisering over (nieuwe) regelgeving op het gebied van financieel toezicht en compliance. Daarnaast begeleidt hij bij het opzetten van beleggingsfondsen en andere beleggingsstructuren. Ook verleent hij bijstand in procedures over markttoegang en handhaving (AFM en DNB) alsmede in civiele procedures over beleggingen en financieringen.

Expertisegebieden

Michiel adviseert meer in het bijzonder banken, vermogensbeheerders, beheerders van beleggingsinstellingen (waaronder in de vastgoedsector) en trustkantoren. Daarnaast is hij betrokken bij diverse initiatieven gericht op de ontwikkeling van alternatieve financieringsvormen.

Aanvullende informatie

Michiel is in 1999 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, studies Nederlands recht (economisch publiek- en bedrijfsrecht) en Recht & Economie in Bedrijf en Maatschappij. Voordat hij de overstap maakte naar HVG Law in januari 2014 is hij werkzaam geweest als management consultant bij Hay Group en daarna als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en Spigt Litigators. Michiel publiceert regelmatig; van zijn hand verschenen onder meer "Toezicht trustkantoren in Nederland" (Kluwer) en "Handhaving in de financiële sector" (Kluwer).