Patrick Schipper

Advocaat

Praktijkgebied

Patrick Schipper is werkzaam binnen de praktijkgroep Vastgoed en Overheid en heeft als aandachtsgebieden: projectontwikkeling, bouwrecht, vastgoedtransacties en huurrecht. Zijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het opstellen en beoordelen van contracten en het begeleiden van bouw- en vastgoedpartijen bij de totstandkoming, uitvoering, oplevering en verkoop van bouw- en vastgoedprojecten. Tevens vertegenwoordigt hij cliënten in procesrechtelijke aangelegenheden, zoals kort gedingen, bodemprocedures en arbitrageprocedures (bijvoorbeeld bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw).

Expertise / Credentials

Patrick heeft specifieke kennis op het gebied van CE-markering op bouwproducten.

Aanvullende informatie

Patrick is in 2010 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen in de rechtsgebieden burgerlijk (proces)recht en strafrecht. In 2008 heeft hij een semester gestudeerd aan de Stockholms Universitet, Zweden. In 2010 is hij dienst getreden bij een middelgroot advocatenkantoor in Nijmegen en daar tot en met 2016 werkzaam geweest binnen de bouwrechtpraktijk.

Patrick is lid van de Vereniging voor Bouwrecht (VBR) en de Vereniging van Jonge onroerend Goed Juristen (VJoJ).

Patrick heeft gepubliceerd in diverse vakbladen voor de bouw- en vastgoedbranche, te weten: