Suzanne Bos

Advocaat

Praktijkgebied

Suzanne Bos is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht en geeft leiding aan de praktijgroep Arbeidsrecht in Amsterdam.

Expertisegebieden

Suzanne heeft specialistische kennis van en ervaring op alle onderdelen van het arbeidsrecht en het medezeggenschapsrecht en volgt de ontwikkelingen binnen haar vakgebied op de voet. In het bijzonder is zij gespecialiseerd in het begeleiden van reorganisaties, overgang van onderneming, medezeggenschapsrecht en het harmoniseren van arbeidsvoorwaarden. In haar werk streeft Suzanne naar praktische, to-the-point en creatieve oplossingen.

Aanvullende informatie

Suzanne is in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden in de richtingen civiel recht en internationaal- en Europees recht. In 2003 heeft zij gestudeerd aan Stellenbosch University, Zuid-Afrika. In 2012 heeft Suzanne de postacademische leergang PALA met succes afgerond.

Voordat Suzanne in juni 2014 startte bij HVG Law, is zij van 2006 tot en met 2008 werkzaam geweest bij de praktijkgroep Employment Pensions & Benefits van DLA Piper Nederland N.V. Aansluitend werkte zij tot en met mei 2014 bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V. binnen de sectie Arbeids- en Ambtenarenrecht.

Zij is een regelmatig spreker op congressen voor juristen of HR-professionals en docent bij verschillende instituten. Daarnaast is Suzanne lid van de VAAN. Recente publicaties zijn onder andere:

  • Wet werk en zekerheid, Handvatten voor de praktijk, Holland Law Serie deel 14, september 2014, uitgegeven door HVG Law in eigen beheer en op aanvraag te verkrijgen of digitaal te lezen via de link: http://www.hvgpublicaties.nl/wetwerkenzekerheid/
  • De Wet werk en zekerheid: van baanzekerheid naar werk, verschenen in Fiscaal Praktijkblad FP 2014-17 (thema: nieuw beleid).
  • Is het nog enige tijd doorwerken na pensioen ook echt enige tijd? verschenen in Pensioen & Praktijk 2014/05/09.