Willem Visser 't Hooft

Advocaat

Praktijkgebied

Willem Visser 't Hooft houdt zich bezig met de juridische begeleiding van Japanse cliënten in het Japans. Daarnaast adviseert hij Nederlandse bedrijven die zaken doen met Japan.

Expertisegebieden

Willem adviseert Japanse bedrijven over alle facetten van het Nederlands arbeidsrecht waarbij de focus ligt op (collectief) ontslagrecht, medezeggenschapsrecht en arbeidsovereenkomstenrecht. Hiernaast procedeert hij voor Japanse bedrijven binnen en buiten Nederland. Willem is ook co-arbiter geweest in een omvangrijke procedure voor het Japans arbitrage instituut.

Aanvullende informatie

Willem is in 1992 afgestudeerd in twee studies: Nederlands recht en de Japanse taal en cultuur aan de universiteit Leiden. Vervolgens is hij gestart met een promotieonderzoek als onderzoeker aan de Universiteit van Tokio (1992 - 1995). In 2000 is hij gepromoveerd aan de universiteit Leiden over een Japansrechtelijk onderwerp: "Japanese Contract and Anti-Trust law: A Sociological and Comparative Study" (Routledge Curzon - 2002).

Willem is vanaf 2002 werkzaam als advocaat. Hiernaast geeft hij gastcolleges over het Japanse recht aan Nederlandse universiteiten en publiceert ook regelmatig over dit onderwerp.

Willem fungeert regelmatig als spreker op seminars/conferenties (dikwijls in het Japans) en neemt deel aan handelsmissies naar Japan. Hij is ook actief betrokken bij vele Japan/Nederland evenementen. Willem is lid van de Raad van Advies van het SieboldHuis (Japanmuseum) en is lid van de Dutch Japanese Round Table.

Willem spreekt Japans, Engels, Frans, Duits en Tsjechisch.