Masterclass in New York wederom groot succes!

We will inspire you!

  • Share

Zoals elk jaar organiseerde HVG ook dit jaar, van 17 t/m 21 april 2013, de Masterclass naar en op haar Dutch Legal Desk in New York. Uit de grote groep aanmeldingen werden 12 enthousiaste en getalenteerde rechtenstudenten van verschillende Nederlandse universiteiten geselecteerd, die samen met advocaten uit de praktijk voor vijf dagen naar New York vlogen.

Gezonde mix van juridisch inhoudelijk werk en ontspanning
De Masterclass van HVG bood de studenten een gezonde mix van juridisch inhoudelijk werk en ontspanning. Gedurende drie dagen kregen de studenten in zes sessies een indruk van een typische overnametransactie; van pitching tot closing the deal. Iedere sessie bestond uit een inleiding, waarna in groepjes werd gewerkt aan de voorbereiding van de plenaire presentatie aan de cliënt en een plenaire onderhandeling of pleitsessie. Tijdens de onderhandelingen liepen de (gespeelde) emoties soms hoog op. Tijdens dit proces was er veel ruimte voor vragen en feedback en aan het einde werd de casus met de studenten geëvalueerd.

Evaluaties van de deelnemende studenten waren ook dit jaar weer erg enthousiast: ‘Het overtrof mijn verwachtingen!’, ‘Geweldige ervaring!’, ‘Ik heb HVG en haar sfeer en mensen echt goed leren kennen.’, ‘Mijn complimenten voor de goede organisatie en goede zorg’. HVG is bijzonder enthousiast over de inzet en kwaliteit van de studenten en kijkt terug op een geslaagd evenement.

Masterclass 2015
Ook in 2015 organiseert HVG een Masterclass van 15 tot en met 19 april. Heb je vragen, neem dan contact op met Marissa Louwen, 088-407 5086.

Testimonials

Michelle Broere, Universiteit Utrecht:
"De Dutch desk van HVG bevindt zich niet voor niets op Times Square; "The Crossroads of the World". De masterclass bood een unieke kijk in de wereld van HVG en New York. Een uitdaging voor iedere ambitieuze rechtenstudent!"

Florine Dunki Jacobs - Universiteit van Amsterdam:
"Met HVG mee mogen doen aan de Masterclass naar New York was een fantastische ervaring! Wanneer maak je nou mee dat je op de 20e verdieping van het EY kantoor op Times Square aan een internationale overname zit te werken? En naast het interessante inhoudelijke aspect waren er zoveel verrassingen elke dag... zeer intensieve, maar uitzonderlijk geslaagde dagen en een goede kijk in de keuken van de praktijk van HVG!"