Vacatures

Contact

HVG Law - The Bigger Picture

Ben jij in staat om vanuit een breder perspectief te denken? Bekijk hier hoe onze mensen dit doen.

Connect with us

Professionals

HVG Carrière
  • Share

Over HVG Law

Een inspirerende werkomgeving
HVG Law is een bijzonder kantoor. Dat blijkt uit onze werkwijze en uit onze organisatie. Wij zijn gewend om niet alleen naar juridische aspecten te kijken, maar juist ook naar de context daarvan. Bovendien werkt bij ons een bepaald slag mensen: uitstekende juristen maar vooral ook mensen die zich kunnen verplaatsen in de ondernemer. Mensen die inzien dat ondernemen geweldig boeiend en spannend kan zijn, maar soms ook lastig en veeleisend. De ondernemer kunnen bijstaan in zijn tempo van denken en doen, dat is een talent. Talent dat we graag om ons heen verzamelen.

Wil je bij ons werken, dan moet je vakinhoudelijk sterk zijn. Maar wat we ook vragen is het vermogen om op het niveau van de cliënten te schakelen. Dienstverlenend, maar niet ondergeschikt. Juridisch onderbouwd en oplossingsgericht. Jij bent zijn businesspartner en dat impliceert dat jij je moet kunnen en durven uitspreken.

Spreekt onze aanpak je aan?
Dan nodigen we je graag uit nader met ons kennis te maken.Onze werkwijze

Multidisciplinaire samenwerking
Wat wij doen en laten is mede bepalend voor het succes van de cliënt. Jij bent de regisseur van zijn juridische reilen en zeilen. Dat kunnen dagelijkse beslommeringen zijn, maar ook fusies, arbeidszaken, aandelenuitgiftes, merkbewaking of bijvoorbeeld een internationaal human resources-beleid. Vaak ingewikkelde kwesties, dus je moet wel wat in huis hebben.

We verwachten van je dat je je studie loslaat
Dit verrast je misschien. Het gaat erom dat je de kennis als bagage meedraagt, maar dat je je vooral verdiept in de praktijk van de cliënt. Jíj bent die waardevolle gesprekspartner met ideeën over zijn markt. Daarvoor moet je ook over de grenzen van je vakgebied heen kijken en oplossingen aandragen die je van buiten je eigen kennisveld haalt. Of je nu advocaat of (kandidaat-)notaris bent, je moet altijd creatief zijn en het lef hebben om van gebaande paden af te wijken.

Een wereldwijd netwerk van zakelijke dienstverleners
Bij HVG Law werken zo'n 130 advocaten en (kandidaat-)notarissen, stuk voor stuk mensen die zich uitstekend in een groep manifesteren, maar ook goed 'unplugged' kunnen werken. Door onze strategische alliantie met EY Belastingadviseurs maken we deel uit van een wereldwijd netwerk van zakelijke dienstverleners. Dat is een groot voordeel, want daardoor kunnen we extra service bieden. Maar het vraagt van onze mensen ook om bedrevenheid in project- en accountmanagement, want veel projecten pakken we multidisciplinair op.


Medewerkers aan het woord

Creatieve professionals met passie voor hun vak
Een carrière bij HVG Law heeft diepgang en laat je veel kanten van het juridische werk zien. We laten graag enkele collega's aan het woord over hun eigen ervaringen.


HVG Law - Bianca van Tilburg – Executive directorBianca van Tilburg
Executive director | Pensioen- en Financieel Recht

Bianca van Tilburg is werkzaam als Executive Director, adviseur en advocaat binnen de praktijkgroep Pensioen- en Financieel Recht bij HVG Law en maakt onderdeel uit van FSO, de internationale service line van EY die zich breed inzet ter ondersteuning van de financiële sector. Ze begon haar loopbaan in de pensioenadministratie, werd sterk getrokken door de juridische aspecten van het werk en besloot alsnog rechten te gaan studeren.

Alleen T-shaped lawyers kunnen de huidige pensioendynamiek aan.
'De dynamiek binnen de pensioenwereld is ongekend groot. Als ik dat met collega’s binnen EY bespreek kennen ze geen branche waar de afgelopen 10 jaar zo veel is veranderd en in de komende jaren nog gaat veranderen. Het wordt tijd dat het huidige pensioensysteem op de schop gaat. Onderwerpen als individualisering, keuzevrijheid, risicoverschuiving, verplichtstelling en transparantie voeden de discussie. En wat de uitkomst ook wordt, die zal disruptieve gevolgen hebben voor de sector. In die hectiek je weg vinden als jurist/advocaat maakt werken tot een veel grotere uitdaging dan menigeen voor mogelijk houdt!'

Bianca van Tilburg is werkzaam als Executive Director, adviseur en advocaat binnen de praktijkgroep Pensioen- en Financieel Recht bij HVG Law en maakt onderdeel uit van FSO, de internationale service line van EY die zich breed inzet ter ondersteuning van de financiële sector. Ze begon haar loopbaan in de pensioenadministratie, werd sterk getrokken door de juridische aspecten van het werk en besloot alsnog rechten te gaan studeren. ‘Eenmaal in het bezit van de meestertitel, wilde ik ook graag een toga aan. Alleen procederen leek mij echter te eenzijdig vandaar mijn keus voor HVG Law. Hier kan ik binnen mijn specialisme alle kanten op. Ik doe adviestrajecten, begeleid bij de ontwikkeling en implementatie van nieuwe regelingen en sta ook regelmatig in de rechtbank om op te komen voor de belangen van mijn client. Van die afwisseling geniet ik elke dag.’

T-shaped lawyer
‘Projecten vinden binnen HVG Law/EY vaak plaats in multidisciplinaire teams. Soms zijn we met onze kennis ondersteunend of coöperatief, vaak vervullen we echter ook een trekkersrol. Mooi voorbeeld daarvan is de oprichting van een APF voor een van onze klanten geweest. Wij zetten de lijnen uit en betrekken collega’s van Actuariaat, Investment Consulting, IT, Risk, etc bij de ontwikkeling. Die positie vraagt meer van je dan alleen maar inhoudelijke (juridische) kennis. Je neemt een team op sleeptouw, haalt samen deadlines, managed de verwachtingen naar de klant en werkt bovenal op een prettige manier samen met collega’s. In het moderne vakjargon heet dat een T-shaped lawyer te zijn. Ik zelf versta er onder dat het belangrijk is om je als professional niet alleen vakinhoudelijk maar ook als mens te ontwikkelen. Een goede (pensioen)jurist beheerst de materie, is sensitief voor zijn omgeving, weet mee te buigen en zo nodig de rug recht te houden en heeft gevoel voor commercie.’

Vernieuwend
‘Simpele ‘wat-staat-er-in-de-wet’ vragen worden ons zelden gesteld. Vaak komen we in een positie waar je wet- en regelgeving moet interpreten. Zo liepen we bij de ontwikkeling van het APF aan tegen de verplichting een medezeggenschapsorgaan op te richten voor bij het apf aangesloten stakeholders. Dat is opgenomen in de pensioenwet met het idee dat slechts een paar bedrijven aansluiten bij een APF. Echter voor een APF met honderden aangesloten bedrijven is dit vrij lastig in te vullen. Wij zijn in dat kader de discussie aangegaan met de toezichthouder. Uiteindelijk hebben wij een notitie geschreven waarin we suggesties hebben gedaan waarmee voldaan wordt aan de wet, maar de situatie goed werkbaar is in de praktijk. Mooi om te zien is dat de toezichthouder elementen hiervan heeft meegenomen in ‘guidance’. Dat geeft het gevoel dat je een bijdrage hebt kunnen leveren aan het beter werkbaar maken van de sector.


HVG Law - Saskia Vermeer-de Jongh – advocaat-medewerkerSaskia Vermeer-de Jongh
Senior manager | Intellectueel Eigendom, ICT en Privacy

Sinds maart 2011 ben ik in dienst bij HVG Law op de sectie Intellectueel Eigendom, ICT en Privacy. Ik houd mij bezig met alle facetten van deze rechtsgebieden, dat houdt in dat ik zowel adviseer als procedeer en meedraai in grote transacties. Er wordt vrij vroeg in je carrière verwacht dat je zelfstandig dossiers beheert en dat je werkt aan je netwerk, zowel intern als extern.

Dat betekent dat je gedwongen wordt om commercieel mee te denken en je dus ook sneller cliënt contact hebt. Uiteraard geldt ook hier het vier ogen principe en is er altijd een senior of partner beschikbaar met wie je kan sparren of om advies kan vragen.

Bij HVG Law staat continue bijscholen hoog op de agenda
Als advocaat bij HVG Law word je geacht je zo breed mogelijk te oriënteren en staat continue bijscholing hoog op de agenda. Ik werk bijvoorbeeld regelmatig in grote ICT (outsourcing) projecten en adviseer veel over privacy vraagstukken. In dit kader heb ik zowel de CIPP/E als de CIPP/M (certified international privacy professional/Europe/Manager) certificering behaald en heb ik de Grotius opleiding Informaticarecht afgerond. Ook via het interne opleidingsinstituut, Holland Law School, heb je de mogelijkheid om op diverse gebieden cursussen en opleidingen te volgen. Daarnaast geef ik regelmatig vaklunches en schrijf ik artikelen over actualiteiten op mijn vakgebied in de Holland Lawyer, het magazine van HVG Law.

De samenwerking met EY is voor mij de kers op de taart
HVG kenmerkt zich door een informele sfeer waar praktisch adviseren voorop staat. Door onze strategische alliantie met EY kunnen wij de cliënt niet alleen juridisch adviseren maar ook op strategisch en commercieel gebied met hem meedenken. De samenwerking met EY is voor mij dan ook de kers op de taart en maakt dat HVG Law zich onderscheidt van andere advocatenkantoren. Zeker in mijn praktijk waar ik veel adviseer op ICT en privacy gebied, werk ik vaak samen met een EY collega van IT Advisory.

Op ‘secondment’ bij een van onze cliënten
Het is een absolute pré voor cliënten dat zij hun advies onder één dak kunnen halen en het geeft jou de mogelijkheid om als advocaat verder te kijken dan alleen de juridische implicaties. Via de samenwerking heb ik de mogelijkheid gekregen om bij één van onze cliënten op ‘secondment’ te gaan om bij de wereldwijde implementatie van een ICT project te assisteren en heb ik zelfs een half jaar op hen kantoor gewerkt in Londen. Dit is natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om theorie en praktijk te combineren en dat maakt het advocatenvak des te uitdagender. Als je er zelf wat van maakt, zijn de mogelijkheden die je bij HVG Law geboden worden oneindig.


HVG Law - Arie Dirk de With – Kandidaat-notarisArie Dirk de With
Kandidaat-notaris | Corporate & Commercial

Als kandidaat-notaris op de sectie Corporate & Commercial houd ik mij bezig met alle ondernemingsrechtelijke aspecten van (inter)nationale herstructureringen, het opzetten van ondernemingsstructuren en de coördinatie daarvan in de betrokken landen. Mijn werk beslaat derhalve meer dan slechts de (klassieke) notariële praktijk.

Sollicitatie en keuze
Na in de zomer van 2009 te zijn afgestudeerd in notarieel recht aan de Universiteit Utrecht, ben ik me serieus gaan oriënteren op de arbeidsmarkt. Na mijn studentstage bij een ander groot Nederlands kantoor had ik reeds de keuze gemaakt om als kandidaat-notaris werkzaam te willen zijn op de sectie ondernemingsrecht van een groot kantoor met een multidisciplinaire samenwerking. Aangezien werken in het buitenland toch anders is dan een jaar in het buitenland wonen als student, heb ik het laatste jaar van mijn studie nog een uitwisseling gedaan met de Universiteit van Uppsala in Zweden. Mede daarom wilde ik graag ook nog eens in het buitenland werkzaam zijn en zocht ik ook een kantoor met goede buitenlandse mogelijkheden.

Op het moment dat ik een keuze wilde maken tussen twee aanbiedingen, kreeg ik een uitnodiging van HVG Law. Toen ik mijn eerste gesprek had gehad wist ik dat ik bij HVG Law wilde werken. Het informele en praktische karakter van het gesprek, de persoonlijke interesse van de betreffende partner, de internationale (groei)mogelijkheden binnen een Nederlands kantoor (door de strategische alliantie met EY en als onderdeel van het EY Law netwerk werkzaam zijn in een wereldwijde organisatie), zorgden ervoor dat mijn keuze op HVG Law zou vallen. HVG Law schakelde daarna heel snel met een vervolggesprek en een test en binnen een week was het rond.

Strategische alliantie
De strategische alliantie met de belastingadviseurs van EY zorgt ervoor dat het multidisciplinaire gedeelte van het werk niet slechts ziet op de samenwerking met advocaten, maar dat je ook samenwerkt met belastingadviseurs (met allerlei specialismen) en accountants. Overigens niet alleen uit Nederland, maar soms vanuit de verste uithoeken van de wereld komen EY collega’s met vragen. HVG Law is dan wel een Nederlands kantoor met vestigingen in Nederland, België en New York, maar EY zorgt voor het wereldwijde netwerk. Bovendien krijg je door de samenwerking met EY veel interne contacten, waar je vervolgens weer makkelijk werk uit kan krijgen. Je ziet elkaar immers ook bij de vrijdagmiddagborrel en bij andere sociale of zakelijke activiteiten.

Assignments New York
Nog geen twee jaar nadat ik was begonnen als kandidaat-notaris bij HVG Law, kwam plotseling het aanbod om op projectbasis voor een periode op onze vestiging in New York te gaan werken. Ik werkte reeds op dat project en kon zodoende makkelijk aanhaken. Het project was erg intensief en de werkdagen waren lang, maar ik kreeg direct veel verantwoordelijkheid en leerde zodoende om een cross border project te coördineren. Ik moest ineens schakelen met veel jurisdicties, van Japan tot Brazilië en van Zuid-Afrika tot Zweden. Tijdens mijn tweede periode in New York begon net op dat moment een vergelijkbaar project te lopen. Inmiddels had ik natuurlijk meer ervaring en zodoende kon ik direct aan het werk als eerste aanspreekpunt voor onze cliënt en onze buitenlandse counsels.

Naast het werken in New York, is het sociale aspect ook erg belangrijk en leuk om mee te maken. Aangezien de (Dutch) desks van HVG Law en EY bij elkaar zitten bouw je ook een goede band op met veel collega’s. Moeiteloos kan je aanhaken als een aantal collega’s gaan eten na het werk. Ook op het moment dat ik na een lange dag werken ons gebouw op Times Square uitkwam voelde ik de energie van deze wereldstad. Vaak gingen we dan toch nog een afsluitende borrel doen met een groep, wat de sfeer alleen maar beter maakte. Wat ook weer goed is voor de samenwerking.

Ik heb twee maal een geweldige tijd gehad en raad het absoluut aan om, als je de kans krijgt, dit met beide handen aan te pakken. Voor studenten opent HVG Law trouwens ook die mogelijkheid via de New York Masterclass. Veel medewerkers van HVG Law hebben in het verleden deelgenomen aan de Masterclass, dus daaruit blijkt eveneens het enthousiasme nadat de Masterclass heeft plaatsgevonden.

Cultuur
HVG is een iets informeler kantoor dan veel andere grote (Zuidas) kantoren. HVG Law heeft een praktische benadering die het beste past bij het verzoek van een cliënt met een to the point en overzichtelijke aanpak. Onze cliënten verwachten van ons dat wij met gerichte adviezen komen, niet met alle mogelijke opties.

Door het feit dat HVG Law over meerdere vestigingen is verspreid, is het aantal medewerkers per vestiging overzichtelijk en dat zorgt ook weer voor persoonlijke binding met de vestiging waar je werkt. Echter, het wordt ook gestimuleerd om buiten de vestigingsgrenzen te denken en samen te werken met collega’s van andere HVG Law kantoren. Mijn standplaats is Rotterdam, maar ik werk regelmatig op onze kantoren in Amsterdam en Eindhoven. Het stimuleren van die vrijheid om mijn netwerk op te bouwen, te acquireren en met nieuwe initatieven te komen is voor mij enorm belangrijk.

De Holland Law School: juridische kennis in de praktijk

De Holland Law School is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkend opleidingsinstituut en verzorgt zowel juridische cursussen en trainingen voor de eigen professionals als voor cliënten en relaties.

Intern opleidingsprogramma
Opleidingen en trainingen nemen binnen ons kantoor een belangrijke plaats in. Via het interne opleidingsprogramma van de Holland Law School zijn medewerkers verzekerd van de beste scholing en de meest actuele juridische vakkennis. Naast vaktechnische cursussen biedt het programma een scala aan vaardigheidstrainingen die nauw aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Door het structureel aanbieden van permanente opleiding en training kunnen wij aan de hoogste kwaliteitseisen blijven voldoen.

In-house-bijeenkomsten en masterclasses
Om studenten vertrouwd te maken met de beroepspraktijk organiseert de Holland Law School ook geregeld in-house-bijeenkomsten en masterclasses. Onder leiding van advocaten worden echte business cases uit de praktijk behandeld. Op deze wijze leren de studenten onze werkwijze en ons kantoor beter kennen. Voor ons is belangrijk te weten wat voor soort organisatie zij zoeken en over welke capaciteiten zij beschikken.

Arbeidsvoorwaarden

Optimale work life balance
Je beloning kan vele vormen aannemen. Van een concurrerend salaris en traditionele secundaire arbeidsvoorwaarden tot regelingen op het gebied van financiële planning en juridische bijstand. We zijn voorstander van flexibele werktijden. Een gezonde balans tussen werk en privé staat bovenaan. We werken samen bij het bieden van de juiste carrièreontwikkelingsmogelijkheden. Duik maar in de materie, dan weet je wat we bedoelen.

  • Werken en leven
  • Financiële regelingen
  • Pensioenen en verzekeringen

Disclaimer:
Het betreft hier indicatieve opgaven van de arbeidsvoorwaarden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De volledige rechtsgeldige regelingen, zoals overeengekomen met de Ondernemingsraad, staan vermeld in het Handboek Personeel van HVG Law dat ter beschikking komt na indiensttreding bij HVG Law.

Werken en leven
Mobiliteit en flexibiliteit

  • Je kunt aan de leaseregeling deelnemen vanaf het niveau van advocaat-medewerker of kandidaat-notaris medewerker.
  • Zijn de kosten van je lease-auto lager dan het bedrag waar je recht op hebt, dan wordt het verschil bruto bij je salaris opgeteld. Een duurdere auto is ook mogelijk, alleen betaal je dan een eigen bijdrage. Als je in aanmerking komt voor de leaseregeling, maar de voorkeur geeft om in je eigen auto te blijven rijden, dan krijg je het normleasebedrag als bruto toeslag bovenop je salaris.
  • Als je niet in aanmerking komt voor een lease-auto, krijg je een (forfaitaire) vergoeding voor woon-werkverkeer. Je gemaakte zakelijke kilometers vergoeden we ook.
  • Wij vinden dat je mobiel bereikbaar moet zijn, voor zowel klanten als collega's. Daarom krijg je vanaf het niveau van advocaat-stagiair en kandidaat-notaris stagiair de beschikking over een smartphone.

Volgens het 'Work Where you Want' (WWW) programma is het mogelijk om tijdelijk een werkplek te reserveren op een andere vestiging. Je hoeft dan slechts je computer aan te sluiten op het netwerk. Zo kun je onnodig reizen voorkomen, bijvoorbeeld wanneer je een paar uur over hebt tussen twee afspraken.

Vakantie
Afhankelijk van je leeftijd en functie heb je recht op 30 tot 37 vakantiedagen (het aantal vrije dagen is gebaseerd op een 40-urige werkweek en wordt berekend naar rato van het dienstverband).

Studiefaciliteiten
In goed overleg stellen we je in staat om je studie en/of examens tijdens werktijd te doen. Voor de beroepsopleiding geldt dat je per tentamenperiode twee dagen verlof krijgt voorafgaand aan het tentamen en de dag van het tentamen zelf. Studieboeken en reiskosten krijg je vergoed.

Kinderopvang
HVG Law betaalt de werkgeversbijdrage voor kinderopvang via een premie aan het Rijk. De werknemer krijgt de kinderopvangtoeslag via de belastingdienst uitbetaald.

Financiële regelingen

Fietsregeling
HVG Law kent een doorlopende fietsregeling voor werknemers met als doel, mede vanuit het oogpunt van milieuvriendelijkheid, het stimuleren van het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer. De fietsregeling biedt de werknemer de mogelijkheid om de kosten van de aanschaf van een fiets te financieren uit bruto looncomponenten en de verzekering en onderhoud tot een bepaald bedrag te declareren.

Pensioenen en verzekeringen

Pensioenregeling
Zodra je in dienst komt bij HVG Law neem je automatisch deel aan de collectieve Pensioenregeling van EY.
Alle informatie hierover, zoals de mogelijkheid tot waardeoverdracht, partnerpensioen, eventueel bijsparen voor extra ouderdomspensioen en andere pensioenonderwerpen, vindt je op de website van Pensioenfonds EY.

Autoverzekering
Als je een eigen auto hebt, kun je meedoen met onze voordelige collectieve autoverzekering. Deze verzekering geldt ook voor een eventuele tweede auto of de auto van je partner.

Ziektekostenverzekering
HVG Law heeft voor haar medewerkers een collectieve ziektekostenverzekering afgesloten. Indien je voor deze verzekering kiest, krijg je van de verzekeraar 10% korting op de basispremie. Ook de aanvullende verzekeringen kun je met korting afsluiten.

Voorziening in arbeidsongeschiktheid
Bij ziekte betaalt HVG Law de eerste 104 weken van ziekte honderd procent van het overeengekomen salaris door. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om je aanvullend te verzekeren bij inkomensverlies door de WIA.