Vacatures

Contact

HVG Law - The Bigger Picture

Ben jij in staat om vanuit een breder perspectief te denken? Bekijk hier hoe onze mensen dit doen.

Masterclass HVG Law Rotterdam

Masterclass HVG Law Rotterdam

De studenten van Toga aan de Maas (EUR) hebben twee inspirerende, uitdagende én gezellige Masterclasses gevolgd bij HVG Law in Rotterdam. Nieuwsgierig? Lees hier het verslag >

Studenten

HVG Carrière
  • Share

Ons aanbod

Wij bieden je een vliegende start van je carrière
Bij HVG Law ligt een mooie carrière voor je in het verschiet. Met de specialisatie privaatrecht, bedrijfsrecht of ondernemingsrecht begin je als advocaat-stagiair. Ben je afgestudeerd in notarieel recht, dan kun je als beginnend kandidaat-notaris aan de slag.

Uitdagende kansen
Vanaf dag één zetten we je zoveel mogelijk in op projecten en ga je in multidisciplinaire teams aan het werk. Vanuit kantoor word je begeleid door jouw mentor en patroon. Eenmaal per jaar staan we uitgebreid stil bij jouw loopbaan. Doel is om te kijken waar je staat, waar je naar toe wilt en hoe dit past binnen onze doelstellingen. Zodat we goede afspraken kunnen maken over je verdere ontwikkeling, opleiding en carrière.

De keuze is aan jou
Aan het einde van de stageperiode valt bij ons de beslissing over het medewerkerschap. Dit is het vertrekpunt voor een verdere loopbaan bij HVG Law als medewerker, senior medewerker en misschien wel (kantoor) partner.

Jouw kwaliteiten

We werken graag met talentvolle mensen

Het zal je duidelijk zijn: wij werken graag met talentvolle mensen. Studieresultaten zijn belangrijk, maar meer nog hechten we aan visie en inzicht, aan communicatieve en sociale vaardigheden. Ben jij iemand die zich graag laat inspireren en kun jij anderen inspireren?

Wij zoeken mensen met:

  • Passie voor hun vak
  • Lef, en de ambitie om grenzen te verleggen
  • Een stevige persoonlijkheid
  • Een collegiale instelling en teamspirit
  • Feeling voor commercie en ondernemerschap
  • Een zakelijke, cliëntgerichte instelling

Ben je benieuwd naar de mensen die bij HVG Law werken? Lees dan hun persoonlijke ervaringen.

Solliciteren

Solliciteren naar een functie bij HVG Law

Je bent op zoek naar een stage of eerste baan. Aan de hand van de sollicitatieprocedure solliciteer je gericht en leer je ons eerst beter kennen. Je doorloopt de volgende stappen:


Bekijk de mogelijkheden

Bekijk de vacatures en de mogelijkheden op jouw terrein. Hier vind je ook de stages. Vul daarvoor de zoekterm ‘student’ in. Meer informatie over vereiste kwalificaties vind je in de functieomschrijving. De vacatures vind je op deze pagina

Solliciteer online

Neem de tijd om het sollicitatieformulier volledig in te vullen en vergeet daarnaast niet je CV, motivatiebrief, cijferlijsten en stageboordelingen toe te voegen. Wij sturen je altijd een ontvangstbevestiging. Als je sollicitatie aan onze eisen voldoet, nodigen we je uit voor een online assessment.

Het assessment

Een online assessment kan onderdeel zijn van de procedure. Voor een objectief oordeel over jou, je talenten en je ambities. Voorafgaand aan het eerste gesprek vul je een online capaciteiten- en persoonlijkheidsvragenlijst in. Bij een positieve uitkomst van het assessment nodigen we je uit voor een eerste gesprek.

Het eerste gesprek

In dit gesprek komen naast je motivatie ook je competenties aan bod. Het gesprek voer je met een recruiter of HR-consultant en een senior medewerker uit de praktijk. Bereid je erop voor om over jezelf te praten en relevante ervaringen te bespreken. Wat zijn je interessegebieden, sterke punten en eigenschappen? Welke activiteiten heb je buiten je opleiding of studie ondernomen? We leren je graag goed kennen.

Tweede gesprek met partner of manager

Het tweede gesprek voer je met een partner en een senior manager uit de praktijk. Hierin wordt verder ingezoomd op de inhoud van de praktijk en toetsen we je kennis op dat gebied. Tevens wordt er in deze ronde ook een juridische casus behandeld waar je uiteraard actief aan deelneemt.Tenslotte vindt er vaak nog een derde gesprek plaats waar vooral wordt gekeken of er een klik is met andere mensen uit de sectie/kantoor.

Het arbeidsvoorwaardengesprek

Is het tweede gesprek naar ieders tevredenheid verlopen? Dan vindt het arbeidsvoorwaardengesprek plaats, samen met HR-consultant of recruiter.

Student-stage

Een stage is de beste manier om ons beter te leren kennen. Daarom bieden we studenten in de eindfase van hun studie de kans om in de vorm van een student-stage alvast kennis te maken met de dagelijkse praktijk van onze juristen. Als student-stagiair neem je deel aan alle vakinhoudelijke en sociale activiteiten. Jouw stagebegeleider is beschikbaar als vraagbaak en zal je regelmatig feedback geven en jouw werkzaamheden evalueren. De stage wordt afgesloten met een beoordeling. Helaas hebben wij geen mogelijkheden voor reeds afgestudeerde rechtenstudenten en HBO-studenten.

Voorwaarden
Een stage duurt acht weken, voor vier of vijf dagen per week. Je kunt zelf aangeven naar welke periode, vestiging en rechtsgebied jouw voorkeur uitgaat. De stagevergoeding bedraagt € 750,- bruto per maand.

Belangstelling?
Reageer dan op de student-stagiair vacature onder "vacatures" bij de desbetreffende vestiging. Als je gegevens voldoende aanknopingspunten bieden, volgt een sollicitatiegesprek met de stagebegeleider. Bij een positieve uitkomst van dit gesprek, krijg je een aanbod om stage te komen lopen.


Kennismaken

Er zijn diverse mogelijkheden om met elkaar kennis te maken.

Bedrijvendagen en beurzen
We zijn regelmatig te vinden op de bedrijvendagen en beurzen, waar we op de banenmarkt staan of een workshop of lezing verzorgen. Voldoende gelegenheid voor jou om met mensen uit de praktijk te praten en te informeren naar de mogelijkheden.

Inhousedagen
Eenmaal per jaar vindt er een STEP-inhousedag plaats en daarnaast organiseren wij in samenwerking met de diverse studieverenigingen enkele kantoorbezoeken.

Student-stage
Studenten in de eindfase van hun studie bieden wij de gelegenheid om in de vorm van een student-stage kennis te maken met de dagelijkse praktijk van onze juristen. Tijdens een stage kom je erachter wie we zijn, hoe we werken en of je je thuis voelt bij HVG Law.

  • Klik hier als je onze brochure wilt ontvangen

Evenementenagenda

Regelmatig organiseren we activiteiten voor studenten. Een goede gelegenheid om HVG en onze medewerkers beter te leren kennen.

Binnenkort komt hier de nieuwe evenementenagenda van HVG Law.