HVG Law Blog

Tweede Kamerverkiezingen 2017

  • Share

Op woensdag 15 maart a.s. gaan we naar de stembus. De 28 partijen die meedoen aan de verkiezingen zijn inmiddels druk bezig om middels hun partijprogramma's duidelijk te maken wat zij willen veranderen, om Nederland vooral een beter land te maken.

Veel van de maatregelen die de partijen voorstaan, hebben ook juridische gevolgen voor ondernemers op onder andere arbeidsrechtelijk, financieel en pensioenrechtelijk gebied. Onze specialisten bij HVG informeren u graag over de betekenis van de plannen die voorliggen.

Regelmatig zullen wij in aanloop naar de verkiezingen een blog publiceren waarin wij ingaan op de juridische consequenties van enkele voornemens uit de verschillende partijprogramma's.

We hopen u zo wegwijs te maken in de vele keuzes bij de aanstaande verkiezingen. Voor vragen kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen.


14 maart: ZZP: algemeenheden regeren

Er is en wordt veelvuldig over ZZP’ers gesproken. Zeker is dat onduidelijkheid heerst en algemeenheden regeren ten aanzien van deze stemgerechtigden.


28 februari: Flexibilisering zet de werknemer aan om iets te doen met zijn pensioen!

Pensioen is een onderwerp dat niet meer weg te denken is uit de campagne van de politieke partijen. Niet zo gek natuurlijk als mensen een belangrijk deel van hun leven werken en dan geld sparen om na pensioneren een plezierig leven te hebben.


27 februari: Wet werk en zekerheid mist zijn doel. Opnieuw tijd voor verandering

Het ontslagrecht onder de Wet werk en zekerheid (WWZ) mist zijn doel en moet andermaal op de schop, daar zijn de politieke partijen het met elkaar over eens. De wijze waarop, daarover verschillen zij van mening.


23 februari: Bankieren voor de toekomst: wilt u meer of minder financiële innovatie?

In de (concept)verkiezingsprogramma’s van de grotere politieke partijen staan banken in de schijnwerpers. Lees hier ons overzicht van de kritiek en de plannen.


13 februari: Kansen en bedreigingen familiebedrijven in verkiezingsprogramma’s

Volgens FBNed (Familiebedrijven Nederland) werden familiebedrijven bij de verkiezingen in 2012 door geen enkele partij genoemd. Dat is in 2017 wel anders: het familiebedrijf wordt nu door diverse partijen genoemd en dat schept kansen, maar ook bedreigingen.