Intellectueel Eigendom

  • Share

Intellectueel eigendom staat als onderwerp momenteel vaak in de belangstelling. Dit blijkt uit de vele verordeningen, richtlijnen en regelgeving uit Brussel.

Bescherming van intellectuele eigendomsrechten
Er wordt steeds meer geregeld voor de bescherming van auteursrechten in de informatiemaatschappij. Maar ook de komst van het wereldwijde 'TRIPS-verdrag' (Agreement on trade related aspects of intellectual property rights) draagt bij aan de bescherming van intellectuele eigendomsrechten. Deze overeenkomst, inzake handelsaspecten van de intellectuele eigendomsrechten, biedt nieuwe mogelijkheden in juridische procedures. Technologische ontwikkelingen als internet, e-mail en elektronische datacommunicatie hebben eveneens verregaande consequenties voor bijvoorbeeld het Merken- en Auteursrecht.

Haal het maximale uit uw immateriële activa
U wilt uw immateriële activa niet alleen beschermen, maar u wilt er ook in commercieel opzicht optimaal gebruik van kunnen maken. Dan is het noodzakelijk dat u zich goed laat adviseren over alle aspecten van het intellectuele eigendomsrecht. Alleen dan kunt u dit belangrijke bedrijfseconomische middel ten volle benutten. De advocaten en notarissen van HVG hebben ruime ervaring met dergelijke vraagstukken.