News
Energie-efficiëntie bij eindgebruikers kan maar liefst 35 procent van de cumulatieve CO2-besparingen opleveren welke benodigd zijn voor het behalen van de 2050 klimaatdoelstellingen uit het Parijs-akkoord.
EaaS biedt een pay-per-use-model waarbij eindgebruikers alleen betalen voor de dienst die zij afnemen, in plaats van voor een fysiek product. Hierdoor worden hoge aanloopkosten van moderne efficiënte systemen voor eindgebruikers vermeden. EaaS integreert financiële instrumenten om de serviceproviders te herkapitaliseren, welke zowel eigenaar blijven van de apparatuur en daarnaastalle toekomstige kosten in verband met het gebruik en beheer van het systeem op zich nemen. Hieronder zijn bijvoorbeeld ook de kosten voor water, elektriciteit en reparaties inbegrepen. Verder kan EaaS de fabrikanten van efficiënte technologie stimuleren om al in de ontwerpfase rekening te houden met hergebruik in plaats van vervanging, waardoor kan worden bijgedragen aan een circulaire economie.
HVG Law werkte samen met EIT InnoEnergy aan het ontwerpen van een gestandaardiseerd servitisatiecontract voor de levering van Efficiency-as-a-Service-diensten (EaaS). Het contract moet technologieleveranciers helpen om over te stappen van de typische verkoop van energie-efficiëntiecontracten naar een vorm van pay-per-use-contracten in overeenstemming met het EaaS-concept.